Wildlife woensdag: Grevy ?? s Zebras

Wildlife woensdag: Grevy ?? s Zebras

Op deze Wildlife woensdag laten ?? s praten over Grevy ?? s zebra's - en uiteindelijk erachter te komen wat de deal is met al die strepen.

Wat is zwart en wit en rood helemaal over? Een blozende Grevyzebra, natuurlijk!

Ze zijn zeker niet muilezels dat een ongelukkige ontmoeting had geleden met een gedaald emmer witte verf. Maar met hun grote, ronde oren en dikke nek, kunnen ze die kant op te kijken op het eerste gezicht. Op deze Wildlife woensdag, laten we praten over Grevy zebra-en uiteindelijk erachter te komen wat de deal is met al die strepen.

Habitat

Grevy zebra's, net als andere zebra soorten, maken hun huizen in semi-droge graslanden van Afrika. Meest in het bijzonder, kunnen ze worden gevonden kauwend hun weg door de open velden die de landschappen van zowel Ethiopië en Kenia stip.

Trivia

  • En nee, we waren geen grapje! Grevy's zebra's besteden zo veel als twee derde van hun dag chowing neer op smakelijke, smakelijke grassen.
  • Het is zinvol, hoewel, gezien het feit dat ze de grootste zebra soorten die er zijn-en de grootste paarden, voor die kwestie. Ze kunnen groeien tot 9 ft van de neus tot de romp en kan een gewicht tot 990 pond.
  • De omvang van deze enorme paarden is een manier dat onderzoekers ze afgezien van hun gestreepte familieleden kunnen vertellen, en hun jassen verstrekken van andere aanwijzingen. In tegenstelling tot andere zebra's, deze Grevy zebra's hebben volledig witte buik en een zwarte streep dat de lengte van hun wervelkolom loopt.
  • Tot slot, wat is de deal met de strepen! Er zijn een aantal verschillende redenen:
    • Bescherming. Strepen helpen camouflage zebra's tegen roofdieren, waardoor ze onzichtbaar toen slechts 50 voet weg.
    • Sociale interacties. Omdat streep patronen zijn in principe zebra vingerafdrukken, het helpt hen met elkaar onderscheiden.
    • Ingebouwde airconditioning. De patronen absorberen warmte anders, die kleine luchtturbulentie kan creëren en helpen om af te koelen van de zebra's naar beneden.

Waarom zijn ze bedreigd?

In de afgelopen jaren zijn de zebra's een drastische afname van de bevolking gezien, van ongeveer 15.000 dieren in de jaren 1960 tot niet meer dan 2.400 in 2008. Hun assortiment op soortgelijke wijze is beperkt, ze niet meer dwalen door hun historische thuisbasis van Somalië, en hun bereik in zowel Ethiopië en Kenia zijn sterk verminderd.

Op jacht naar huiden, voedsel, en in sommige gevallen traditionele geneesmiddelen is een grote bedreiging voor deze hoefdieren herbivoren, en wordt gedacht dat de dader achter de daling gezien in Kenia in de jaren 1970, die vandaag de dag nog steeds, zowel in Kenia en Ethiopië.

Concurrentie en verminderde toegankelijkheid van voedsel en water is een andere zorg-het gebruik van de Ewaso Ng'iro rivier in Kenia voor irrigatie is een opmerkelijk voorbeeld, omdat de stroom van deze rivier is teruggebracht tot 90 procent in de afgelopen 30 jaar.

(0)
(0)
Commentaren - 0
Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha